The Double

Naar aanleiding van de 20ste editie van de Zwintriathlon in 2018 bezorgde Knokke-Heist triatlon minnend België een extra verjaardagscadeau met de organisatie van de 1ste Halve Triatlon Knokke-Heist. Op 8 september 2018, 3 dagen na de 20ste Zwintriathlon, stonden 286 individuele triatleten en 54 relay teams aan de start in Sluis met als uitdaging 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen.  

10 dames en 44 heren deden meteen de slogan 'Knokke-Heist, waar triatleten thuis zijn' alle eer aan door op een tijdspanne van 3 dagen zowel aan de 20ste Zwintriathlon als aan de 1ste Halve Triatlon deel te nemen. Meteen was de magische traditie van 'the double' geboren. Na een 2de plaats op woensdag gaf de overwinning van de Fransman Romain Guillaume op zaterdag deze nieuwe uitdaging meteen wat extra internationale glans.

Gefascineerd door het enthousiasme van deze die hards triatleten, besliste partner BMW om voor de editie 2019 een kwalitatief incentive te voorzien voor de triatleten die 'the double' tot een goed einde brengen. Deze 66 triatleten worden aan de aankomst van de Halve Triatlon beloond met een handige changing poncho.