Het coronavirus heeft de afgelopen weken ons leven op een niet aflatende wijze gedomineerd en gezorgd voor ongewone tot ietwat beangstigende tijden. We hopen alvast dat jij en je naasten in goede gezondheid verkeren.

De geleidelijke versoepeling van de maatregelen vanaf 4 mei is hoopgevend. Anderzijds zijn er heel wat signalen dat het besmettingsgevaar wellicht niet snel definitief zal wijken en dat we nog voor een langere tijd ons gedrag zullen moeten aanpassen met als doel de volksgezondheid meer dan ooit op de 1ste plaats te zetten.

Het is dan ook met spijt in het hart dat het gemeentebestuur ingevolge de COVID-19 pandemie de beslissing genomen heeft om dit jaar de Iron Kid en de Finishers Triatlon op (21, 22 en 23 augustus), de Zwintriathlon (2 september) en de Halve Triatlon Knokke-Heist (5 september) niet te laten doorgaan.
Specifiek voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist werd deze beslissing genomen na overleg met de burgemeester van Sluis. Gezien de huidige omstandigheden met o.a. afgesloten grenzen, de verschillende regelgeving in de 2 landen en de toekomstige onzekerheden kwam men tot de conclusie dat het onmogelijk is om deze events in voldoende veilige omstandigheden voor alle deelnemers, medewerkers én het publiek te kunnen organiseren. Met deze uitzonderlijke beslissing wil men de gezondheid boven alles plaatsen.

Op dinsdag 5 mei zullen alle deelnemers aan de Iron Kid, de Finishers Triatlon, de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist een mail ontvangen waarin zij tot uiterlijk 31 mei kunnen aangeven of men de deelname aan de editie 2020 wil overzetten naar de editie 2021.
Deze events zijn gepland op onderstaande data:

  • Vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021: Iron Kid
  • Zondag 22 augustus 2021: Finishers Triatlon
  • Woensdag 1 september 2021: Zwintriathlon
  • Zaterdag 4 september 2021: Halve Triatlon Knokke-Heist

Wie hier op ingaat, is zeker van een startrecht voor de volgende editie. Wie hier niet kan of wil op ingaan wordt voor 100 % terug betaald.

Net zoals de triatleten zijn de organisatoren van de Sportdienst even van de kaart. Als eerste bepleiters binnen de gemeente Knokke-Heist van een gezonde levensstijl zijn wij echter vastberaden om in de toekomst te blijven garant staan voor o.a. een gevarieerd aanbod van belevingsevents met het triatlonfestival als jaarlijks hoogtepunt.

Blijf ondertussen in beweging en hou het veilig en gezond.


Klik hier voor meer info i.v.m. de Halve Triatlon.