FAQ Halve Triatlon

De Halve Triatlon Knokke-Heist is één wedstrijd (overall) waaraan men individueel of in trio kan deelnemen. De deelnemers moeten 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Zij hebben gerekend vanaf hun (rolling) start: • 1 uur en 10 minuten om het zwemmen te volbrengen • 5 uur en 30 minuten om het zwemmen en fietsen te beëindigen • 8 uur en 30 minuten om aan te komen
Het wedstrijdsecretariaat in sporthal Laguna is enkel open op vrijdagavond, van 17 tot 21 uur. Het wedstrijdmateriaal moet binnen deze tijdsspanne door elke triatleet persoonlijk worden afgehaald. De triatleten kunnen hun persoonlijke plaats in de nabij gelegen wisselzone in Heist (fietsen - lopen) enkel inrichten op vrijdag van 17.30 tot 21.30 uur. Het wedstrijdmateriaal ophalen of de wisselzone fietsen - lopen inrichten op zaterdagmorgen is niet mogelijk. De wisselzone in Sluis (zwemmen - fietsen) gaat op zaterdag open om 8.30 uur.
De triatleten kunnen hun persoonlijke plaats in de wisselzone in Heist (fietsen - lopen) enkel inrichten op vrijdag van 17.30 tot 21.30 uur. Deze wisselzone is op zaterdagmorgen niet open.
De triatleten die individueel deelnemen en de fietsers van de relay teams, kunnen vrijblijvend aansluiten bij de begeleide groepsverplaatsing van sporthal Laguna naar Sluis. De zwemmer en de loper van een relay team kunnen mits voorafgaande reservatie gebruik maken van busvervoer om heen en terug naar Sluis te gaan.
Het fietsparcours vangt aan met een lus van 36 km die 2 maal gereden wordt. Op deze lus is er in de Sluisstraat een bevoorradingspost voorzien. De triatleten passeren deze post na ongeveer 32 km en 69 km. Aan deze bevoorradingspost zijn er toiletten en vuilnisbakken voorzien en kan men de volgende items aannemen: een flesje water, een bidon energie drank, een energie gel, een halve energie bar en bananen.
Tijdens het fietsen maak je kennis met zowel de fantastische polders van Sluis als de rust van de Damse Vaart en de prachtige aanpalende verzichten. De overgang tussen beide verloopt op grondgebied Knokke-Heist o.a. via de brede Sluisstraat. Tijdens de wedstrijd kan men gebruik maken van een beveiligde overgang van de Sluisstraat naar de Balkonrotonde. Hiervoor wordt door de politie een afrit van de N49 afgesloten. Het spreekt voor zich dat een dergelijk traject volgen tijdens een parcoursverkenning niet strookt met de verkeerswetgeving. Tijdens een eventuele parcoursverkenning moet je de N49 dwarsen richting Westkapelle dorp om aan de overzijde van de N49 naar de Balkonrotonde te rijden. Hou het veilig!