Getuigenis Peter Vanderkeilen

Begin september 199 lag ik voor het eerst in het water voor de start van een triatlon. 100 m verder zat mijn triatlon carrière er bijna op na een trap in mijn maag, atleten die over me heen zwommen en ontelbare liters kanaalwater binnengekregen te hebben. Niettemin deed ik door en een kleine 3 uur later kwam ik met zalig gevoel over de finish. De start van ontelbare prachtige momenten en hoogtepunten.

Alle volgende edities was iedere keer precies weer thuiskomen met al die bekende gezichten, ondanks dat de Zwintriathlon jaar na jaar groeide en beter werd. Jaar na jaar was de Zwintriathlon een feest door de schitterende organisatie, het mooie parcours, de enthousiaste supporters, de vriendschappelijke sfeer onder de deelnemers … Persoonlijk heb ik ooit slechts aan 1 andere wedstrijd deelgenomen die wat combinatie van deze factoren aan Knokke-Heist kan tippen.

Maar daarnaast zijn er de kansen die ik dankzij de Zwintriathlon gekregen heb. Zonder mijn deelnames aan deze wedstrijd was ik nooit gevraagd geweest voor Code Roth en had ik zowel Roth als Nice niet op mijn palmares staan.

Maar uiteindelijk is de Zwintriathlon meer dan die ene dag. Voor mij horen er ook de andere organisaties van de sportdienst in Knokke-Heist bij zoals het zeezwemmen, de strandlopen of de iDuathlon. Ideaal als voorbereiding en allemaal ook goed georganiseerd. En zonder Zwintriathlon ook geen 3TK die ervoor zorgt dat een heel individualistische sport echt een ploegsport geworden is.

Ik hoop dus dat deze Zwintriathlon niet mijn laatste is maar dat er nog heel erg veel zullen volgen …

Peter Vanderkeilen