Getuigenis Kurt Jodts

“Vijftien jaar geleden : Op een nachtelijk uur in een cafeetje dat toen nog du Nord heette, werd het beslist. We zouden met wat vrienden meedoen aan de Zwintriathlon. Na een paar loopjes, zwemsessies en fietstoertjes meenden we er dan ook volledig klaar voor te zijn.

De eerste maal Zwintriathlon en alles was nog onbekend en dus relax. Ondergetekende stond nog op het houten plankier wat te babbelen toen het startschot al over het water galmde . Onmiddellijk een achterstand van een 50 meter , maar wie kon het schelen, er was maar 1 wave dus alle tijd van de wereld. Er was niemand die over je zou komen zwemmen. Wetsuits was iets voor de trunten die het koude water niet aandurfden … Dat je daardoor een beter drijfvermogen had was nog niet tot ons doorgedrongen. Triatlonpakjes waren al helemaal niet ingeburgerd waardoor na het zwemmen menig naakte mannen en vrouwen zich stonden af te drogen en om te kleden op de parking. De meeste fietsen die toen bovengehaald werden zouden vandaag de toegang tot de fietsparking ontzegd worden . Dat de winnaar zijn cheque al vasthad toen ik de loopproef nog moest beginnen was ontnuchterend en betekende voor mij zoiets als de spreekwoordelijke man met de hamer. Dat de pistolet aan de finish, aangereikt door huidig schepen Kris Demeyere omdat ik er toch wat wittekes uitzag, mijn maag niet kon bekoren moest ik er na de finish als bijwerking maar bijnemen. Er stond gelukkig een emmer in de buurt . Op dat moment had ik nooit gedacht dat ik met enkele bevoorrechten alle 15 edities zou uitdoen en hier voor jullie mijn impressie zou mogen neerpennen.

De Zwintriathlon : Hèt sportevent dat de bewoners van Knokke-Heist aangezet heeft tot sporten.

Dankzij de Zwintriathlon begonnen honderden , neen, zelfs duizenden te zwemmen, fietsen en lopen.
Dankzij de Zwintriathlon werden ontelbare vriendschapsbanden gesmeed.
Dankzij de Zwintriathlon zagen talrijke sportclubs het daglicht en werd onze eigen Kneistse 3TK-triatlonclub de grootste van België.
Dankzij de Zwintriathlon werd een blijvende druk gevoerd om een prachtig zwemcomplex te realiseren.
Dankzij de Zwintriathlon ontstonden enorm populaire events zoals o.a. de Iron Kid, de Finishers Triatlon, de Iduathlon, de Zwemloop en de Tussen 2 Feestenloop.
Dankzij de Zwintriathlon is het nog zoveel leuker en zijn we nog meer bevoorrecht om in Knokke-Heist te wonen (al was het maar omdat we ons iets makkelijker konden inschrijven).
Dankzij de Zwintriathlon ben ik tot het besef gekomen dat mijn maag noch spaghetti met gemalen noten noch spaghetti met bruine suiker verdraagt.
Dankzij de Zwintriathlon werd het niveau van sportevenementen omhoog gestuwd … De inzet , vakkunde en professionalisme van het ganse organisatieteam laat velen bleek worden en zijn vast en zeker een voorbeeld voor events in binnen- en buitenland.

Elk jaar zorgt de Zwintriathlon er voor dat ik nog steeds één van de dingen doe die mij het meest plezier en voldoening bezorgen, nl.: sporten.
Alvast van harte een super hartelijke proficiat aan de Zwintriathlon en een absolute dikke merci voor de mooie momenten die het mij bezorgd heeft.”

Kurt Jodts