Getuigenis Jacques Danneels

De Zwintriathlon! Voor mij is dit een begrip in mijn sportgebeuren. Net als de verjaardag van mijn vrouw en kinderen, de dag van het oprichten van mijn sportclub 'Running Team Knokke-Heist' en daarbij horende duatlon- en triatlonploeg DTC Knokke-Heist, de eindejaarsfeesten, de éénentwintigste juli ...... is dit een dag waar ik naar toe leef.

Elke jaar, vanaf april, wordt de aandacht gevestigd op de Zwintriathlon. Dan komen de eerste wedstrijden en trainingen ter voorbereiding. Eind juli stijgt de koorts. In de Damse Vaart, tijdens het fietsen op de wegen in en rond Knokke-Heist en tijdens het lopen zie je, dat ook andere atleten druk bezig zijn met hun voorbereidingen. Deze sfeer vind ik prachtig.
Knokke-Heist en Sluis worden tijdens die periode het Walhalla van de triatleet.

Buiten hetgeen je zelf persoonlijk moet regelen met betrekking tot je eigen uitrusting, fiets en voeding, kun je op de dag van de wedstrijd op je beide oren slapen, want de organisatie is perfect. Wij weten intussen als “anciens” dat de sportdienst van Knokke-Heist, alles tot in de puntjes heeft voorbereid en niets aan het toeval overlaat.

De Zwintriathlon is en blijft een trendsetter, zowel in haar organisatie als bij de persoonlijke uitrusting van iedere atleet. Als ik bekijk met wat voor materiaal ik mijn eerste Zwintriathlon heb gedaan en dat vergelijk met hetgeen ik nu gebruik, dat is een verschil van dag en nacht. En toch deed ik het.
Bij de eerste edities was het parcours zelfs wat heroïscher. Dan moest je enkele keren de kasseien trotseren in de Hazegrasstraat. Een stukje Paris-Roubaix in de Zwintriathlon. Verdomd lastig, maar het had zijn charme en was toch leuk om het telkens te kunnen overwinnen.

Onvergetelijke momenten zijn natuurlijk wanneer je door je familie, vrienden en supporters op het parcours wordt aangemoedigd om nog dat laatste van jezelf te geven en in een goede eindtijd binnen te komen. Dat geeft je vleugels.

Zelf ben ik ook één van de gelukkigen die via de Zwintriathlon en met dank aan Frank De Maere Juweliers uit Knokke, een prachtige horloge heb mogen winnen.

Ondertussen hebben ook mijn echtgenote, dochter en zoon de Zwintriathlonmicrobe te pakken. De opvolging is verzekerd.

Jacques Danneels